Dulceata din flori de salcam


Reteta de la Margareta Cismasiu
Este o dulceata foarte aromata si parfumata.O recomand cu caldura.

Ingrediente:
1kg flori de salcam,1l apa,600 gr zahar,1lamaie,baton de vanilie.

Mod de lucru:
Florile se culeg si se rup de pe ciorchine.Se spala bine,apoi se scurg.
Se face un sirop din apa si zahar.Cand clocoteste,se adauga florile de salcam apoi 2-3cm dintr-un baton de vanilie,2-3 felii de lamaie si zeama de lamaie.Se lasa sa fiarba pana dulceata e bine legata.Trebuie sa aiba consistenta mierii,iar daca se picura pe o farfurie nu trebuie sa se imprastie.Se ia de pe foc si ,fierbinte,se pune in borcane apoi se inchid ermetic.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu