Prajitura cu spuma


Reteta de la Margareta Cismasiu

Este o prajitura foarte aromata si racoroasa.E tot o reteta din caietul mamei mele.Eu am personalizat-o,adaugandu-i jeleul de fructe.

Blat:
8oua,8ling zahar,6ling faina,2 ling cacao,praf de copt.
Albusurile se separa de galbenusuri.Se bat spuma,tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga zaharul,in ploaie si se bate in continuare,pana se topeste.Se adauga galbenusurile si,la urma,faina,cacaoa si praful de copt.Se amaesteca incet sa nu se lase.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.E gata cand trece testul scobitorii.Blatul se scoate si se lasa la racit.

Crema:
6 galbenusuri,6ling zahar,50ml lapte,zahar vanilat,250gr unt.
Galbenusurile cu zaharul,vanilia si laptele se fierb la bain marie pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Cand e rece,se amesteca cu untul frecat spuma.

Jeleu:
300gr gem sau dulceata se fierb cu 3-4 ling apa.Se ia de pe foc si se adauga 2 plicuri cu gelatina hidratata.

Spuma:
6 albusuri,8 ling zahar
Albusurile se bat spuma cu zaharul,pe baie de aburi.

Aranjare:
Blatul se taie in doua,pe orizontala.Pe unul din blaturi se pune crema,apoi jeleul cald.Se pune al doilea blat si deaupra,spuma.Se orneaza cu ornamente colorate.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu