Savarine cu frisca


Reteta de la Anca Corduban   
Ce ne trebuie
175 g unt
400 ml apa
200 g faina
6 oua
900 g frisca batuta cu zahar si aromata cu vanilie
zahar pudra si dulceata sau sirop pentru decor
Cum se fabrica
Apa si untul se pun la fiert la foc mic, pana se dizolva untul. Se da focul la mare, la primul clocot se ia de pe foc, se toarna faina si se zbate pana se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa sa se raceasca, cat suporta mana, apoi se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou.
In tava cu hartie de copt se formeaza cu poshul cercuri (pline, adica fara gaura la mijloc) de aproximativ 5 cm diametru, care se coc la 200 grade Celsius, pana sunt rumenite frumos. Ies aproximativ 40 cercuri, care se lasa la racit.
Frisca se bate cu zahar dupa gust si se aromeaza cu vanilie. Pe un cerc se intinde frisca, se acopera cu al doilea, si tot asa pana terminam. Se dau cu sirop sau dulceata si se pudreaza.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu