Cuiburi de spaghete cu pesto de rucola si inele de calamari


Reteta de la Liliana Bolbol
Ingrediente: 1/2 pachet de spaghete, 6-8 rosii prunisoare sau cherry, o legatura de rucola sau 50 gr, 50 gr de seminte de pin, 50-100 ml ulei de masline, sare, piper, parmezan ras, 4 inele de calamari date prin pesmet si prajite su orice altceva va place sa serviti langa spaghete.
Mod de preparare:
1. Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei 3-4 minute ca sa fie al dente.
2. Se face sosul pesto la blender unde amestecam rucola cu semintele de pin, uleiul de masline, un strop de sare si se omogenizeaza bine. Se scoate deoparte , se rade parmezan cat 2 lingurite, si se amesteca cu sosul pesto, se pune deoparte.
3. Se amesteca spaghetele scurse cu sosul pesto din abundenta si apoi se rasucesc cu un cleste de bucatarie ca sa rezulte forma de cuib rotund, se fac doua asemenea cuiburi si se pun intr-o farfurie adanca. Deasupra se pun rosiile prunisoare sau cherry.
4. Se prajesc inelele de calamari si se scurg, apoi se pun alaturi de cuiburi. se pot asezona cu zeama de lamaie. Se servesc.

Mai multe retete delicioase de la liliana gasiti pe blogul ei What's for lunch, Lily?






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu