INGREDIENTE
200 gr unt
250 gr zahar brut
4 oua
4 linguri iaurt gras
zeama si coaja de la o lamaie
300 gr faina
1 praf copt
1 lingura mac macinat
GLAZURA (n-am pus dar stiu ca accentueaza aroma de lamaie)
zeama de la o lamaie
80-140g zahar pudra sau 2-3 linguri de miere
PREPARARE
Lasi untul sa se inmoaie la temperatura camerei.
Pregatesti o tava de chec si asezi hartia de copt. La o astfel de tava, am invatat sa cocolosesc hartia ca sa nu mai fie rigida si sa ia forma tavii cu usurinta.
Pornesti cuptorul.
1. Mixezi untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topite.
2. Adaugi cate un ou si mixezi bine dupa fiecare.
3. Adaugi iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixezi in continuare.
4. Praful de copt, macul si faina le amesteci intr-un vas separat, apoi le adaugi peste compozitia de oua. Mixezi pentru ultima data pana obtii o compozitie omogena.
5. O torni in tava in panglici si nivelezi cu o spatula.
6. Pui tava in cuptor, la copt, la foc mediu (175grd-180grd), pentru aproximativ o ora.
Checul va avea o culoare rumena si o crestatura frumoasa in varf. Il scoti cu hartie cu tot pe un gratar, la racit.
GLAZURA
N-am pus pt. ca evitam in perioada aceasta zaharul/dulcele in exces.
Intr-un castron, storci zeama de la o lamaie, pui zaharul pudra si amesteci. Glazurezi checul cu acest amestec.
Portionezi si servesti!
In varianta de glazura cu 140g zahar, glazureaza este alba, aproape ca la biscutii glazurati pe care ii facem la Craciun.
Sa va fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu