Tartă rustică cu pere şi căpşuni


Reteta de la Laura Melenti

Ingrediente:
Pentru crustă
- 300 g făină
- 2 lingura de zahăr
- 150 g unt
- 1 lingura de lapte
- 1 ou
Pentru umplutură
- pere din compot (cam 200 g)
- 500 g căpşuni proaspete
Paşi:
Pentru aluat: se ametecă făina cu zahărul şi untul. După ce acestea s-au încorporat bine se
amestecă cu laptele şi oul bătut. Aluatul obţinut se pune la frigider pentru o oră.
Apoi, aluatul se întinde pe o planşetă de lemn, astfel încât să aibă diametrul cam cu 5 cm mai
mult decât diametrul formei de copt folosite. Dacă folosiţi o formă rotundă e mai uşor. Se pune
aluatul în formă, marginile mai mari rămânând înafara formei de copt.
Înăuntru se pun fructele în poziţia dorită. Eu am feliat şi căpşunile. Se îndoaie marginile de aluat
peste fructe. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-45 de minute, în funcţie de
cuptor, până se rumeneşte tarta. Se serveşte ca atare, cu zahăr pudră pe deasupra sau şi mai bine
cu miere.

Mai multe retete delicioase de la Laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu