Prajitura cu vanilie si fructe


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT
8 oua
un praf de sare
8 linguri de zahar
4 linguri de ulei
7 linguri de faina
o lingura cacao
un plic praf de copt

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Apoi punem galbenusurile frecate cu ulei , faina amestecata cu praful de copt , iar la final nesquikul.Se toarna in tava (30x40), se da la cuptor la foc potrivit.
Se scoate si se lasa la racit.

CREMA
600 ml lapte
6 linguri zahar
6 linguri amidon
esenta de vanilie
300 ml frisca lichida
2 cutii de cocktail de fructe
Fructele se pun la scurs.

500 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 100 ml lapte . Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul , amestecand continuu pana se ingoroasa. Se lasa la racit. Se bate frisca.
Frisca se incorporeaza in crema rece si se adauga fructele.

SIROP
Siropul de la fructe

DECOR
200 ml frisca lichida

Blatul se taie in 3 (doua taieturi). Se pune o parte de blat se insiropeaza cu siropul de la fructe , crema,
blat , crema, blat , iar deasupra frisca batuta.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu