Pasca


Reteta de la Janet Frunza

Nu eram sigura ca vreau sa o postez,de aceea am si ratat sa pozez ingredientele.Este pasca ce toata lumea o face,nu este nimic deosebit,decat aluat de cozonac si umplutura de branza cu stafide.Am framantat dintr-un kg de faina din care am facu si un cozonac.

Ingrediente:

-1 kg de faina alba
-2 oua+2 galbenusuri
-350 lapte
-o lingura de untura netopita
-50 ml ulei
-30 gr drojdie proaspata
-esente de rom si vanilie
-coaja de la o lamaie

Am facut aluatul si dupa ce a crescut,am impartit in doua,o parte am fact un cozonac si o parte am facut o pasca.O sa spun despre pasca.
Am intins o foaie nu prea subtire pe care am pus-o intr-o tava unsa cu untura.Pe laturile tavii am pus cate o "codita",de aluat,impletita in doua.
Am pregatit umplutura:

-500 gr de branza proaspata de vaci
-100 gr stafide(hidratate)
-esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie
-100 gr de zahar
-4 oua
Am amestecat toate ingredientele si am pus peste foaia din tava.
am pregatit cateva fasii de aluat,o parte amestecat cu cacao,pe care le-am asezat peste umplutura.
Din aluatul ce nu creste,l-am mai prezentat eu,am facut 4 trandafirasi si 4 frunze,pe care le-am pus in cele 4 colturi de la pasca.
frunzele ar fi trebuit le fac mai groase,pentru ca nu ies in evidenta dupa copt.
u ou batut si un pic de lapte am uns marginele,fara trandafiri si frunze si am pus la cuptorul incins cam 40 de min.

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu