Paine cu branza in aluat


 Reteta de la Maria Udrea
Ingrediente:

750 gr faina
40 gr drojdie
1 lingura sare
200 ml lapte
100 ml ulei
500 gr branza proaspata de vaci
seminte de chimen

Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.
Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute.
Amestecam branza, tinuta la temperatura camerei, cu maiaua crescuta, adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam treptat faina.
Framantam un aluat nelipicios si mai moale din cauza branzei.
Lasam aluatul la crescut, acoperit, pana cand isi va dubla volumul, tot 15 de minute.
Impartim aluatul crescut in doua parti si il vom impleti sau rula dupa cum dorim
Eu o parte am impletit-o in sase si am asezat-o intr-o tava de paine, iar cealalta parte am asezat-o intr-o forma rotunda si detasabila, sub forma de bilute.
Lasam din nou aluatul din tavi la crescut, 10-15 minute, dupa care vom unge aluatul cu putin ulei si vom presara seminte de chimen.
Vom introduce tavile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si vom coace painile pentru 40 de minute.
Ies niste paini foarte gustoase si pufoase!

Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu