Macarons cu crema de ciocolata,migdale si nuca


Reteta de la Simona Patras
Ingrediente

Pentru macarons:
* 90 g albus
* 70 g zahar tos
* 70 g faina de migdale
* 180 g zahar pudra
* un praf pudra de roscove

Pentru crema de ciocolata, migdale si nuca:
* 100 g ciocolata
* 50 g migdale si nuca macinate
* un cub de unt
* 50 g smantana grasa


Mod de preparare:
Preparare macarons:
Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi (de la Solaris am avut eu) intr-o rasnita.
Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .
Se adauga pudra de roscove.
La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.
Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari macaronsii.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .
Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute .
Se lasa cateva min sa se raceasca,apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.

Preparare crema de ciocolata, migdale si nuca:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si smantana .
Se lasa cateva minute sa se raceasca si se amesteca cu migdalele si nucile macinate amestecand usor.
Se lipesc cate doi cu crema cu crema de ciocolata, migdale si nuca .

Mai multe retete delicioase de la Simona gasiti pe blogul ei Simona's passion blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu