Placinta de post cu spanac si leurda


Reteta de la Didi- Food design

Pregatesti o tigaie de marime medie, cu fund plat, cat mai groasa sau cea de copt in ea lipii la tigaie.

1. Intr-un bol pui faina, putina sare, 1 lingura cu ulei si 125 ml apa, se amesteca si se framanta pana devine o coca moale si cu textura fina. Daca e prea moale coca, mai framanti adaugand treptat cate o lingura de faina. Niciodata nu mi-a placut "cum devine" coca dupa ce am mai adaugat apa, asa cum am procedat, pentru ca am pus 100ml apa si la tipul de faina pe care l-am avut, coca era prea tare. Cand adaugi ulterior apa, coca devine lucioasa si nefireasca. Prefer operatiunea inversa, cu apa un pic in plus si sa-i adaug faina daca mai este cazul. Bila din coca se lasa la odihna intr-un castron acoperit, pentru jumatate de ora.

2. Spanacul si leurda le tai marunt. Amesteci cu piper. Cu sare se amesteca doar inainte de a pune umplutura in placinta, pentru a nu lasa lichid.
3. Tigaia o ungi cu 2 linguri de ulei.
4. Coca o imparti in 3 bucati. Fiecare bucata o intinzi cu un sucitor, cat mai subtire posibil, sub forma unui disc.
5. Pe marginea discului pui umplutura, apoi coca o rulezi doar cat sa o acopere (nu se ruleaza mai mult, ca sa nu fie coca prea multa la suprapunere).
6. Tai restul de coca, iar din rulou faci un melc in mijlocul tigaii.
7. Pui din nou umplutura pe marginea foii si formeazi alt rulou. Acesta il pui in tigaie, in jurul melcului anterior. Repeti pana se termina coca si umplutura.
8. Tigaia o pui la foc mediu pe flacara de la aragaz. O lasi pana se aureste pe o parte (cam 10 minute). Cu ajutorul unui capac (sau farfurie mare) o intorci pe cealalta parte. De jur imprejur toarni ultima lingura de ulei ramas si o coci placinta pana cand este aurita si pe aceasta parte.
9. Placinta o scoti pe o farfurie/platou rotund. Se mananca atat calda, cat si rece.
Sa va fie de folos!

Mai multe retete delicioase de la Didi gasiti pe blogul ei Food design

Un comentariu: