Churros


Reteta de la Madalina Marin   

Ingrediente 
150 ml lapte
100 ml apă
125 g unt
150 g făină
3 ouă
1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
un praf de sare
ulei pentru prăjit
zahăr pudră vanilat pentru servit

Mod de preparare
Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine după fiecare.
Se pune ulei mai mult la încins într-o crăticioară mică ,dar cu pereţii înalţi.
Se pune aluatul într-un poş şi se fac bastonaşe de 10 – 15 cm lungime, cărora li se dă drumul direct din poş în uleiul încins.
Se rumenesc până devin aurii.
Când se răcesc, se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu