Biscuiti cu cocos



Reteta de la Alexandra Asofiei

Ingrediente:
Pentru biscuiti:
- 120 gr margarina
- 70 gr zahar
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 220 gr faina
- 20 gr fulgi de cocos
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
Pentru glazura:
- 200 gr zahar pudra
- 4- 5 linguri lapte
Pentru decor:
- bomboane colorate
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Mixam zaharul cu margarina pana aceasta devine pufoasa. Adaugam apoi oul si vanilia si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt, sarea si fulgii de cocos si adaugam jumatate din acest amestec peste margarina. Continuam sa mixam cateva secunde, atat cat sa se incorporeze faina. Scoatem mixerul si adaugam restul de faina, apoi cu mana, dar fara a framanta, amestecam doar cat este necesar pentru a obtine un aluat omogen.
Impartim aluatul in doua, il invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru jumatate de ora.
Intindem fiecare jumatate de aluat, pe rand, intr-o foaie subtire din care taiem biscuitii in forma dorita. Ii punem in tava cu hartie de copt si ii dam la congelator pentru zece minute. Intre timp punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Pentru glazura amestecam zaharul vanilat cu lapte pana capata consistenta unei smantani groase.

Coacem biscuitii pana devin usor aurii(eu pe unii i-am uitat in cuptor si s-au bronzat prea tare) apoi cand s-au racit complet punem cate o lingurita din glazura si o intindem bine pe toata suprafata. Am presurat apoi cocos si bomboane colorate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu