Reteta de la Alina Vicu
Ingrediente:
- 1 kg faina de grau (000)
- 50 g drojdie praspata (budafok)
- 1 lgt zahar
- 300 ml apa calduta
- 250 g pasta de gogosari
- 100 g sos de rosii si gogosari
- 75 ml ulei masline (presat la rece)
- 75 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
- 25 g rosii uscate (5 bucati)
- 3/4 lgt sare grunjoasa
- 1/2 lgt usturoi pudra (optional)
- 1 lgt condiment pizza (Fuchs am utilizat eu)
Cum procedam:
1. Dam deoparte o cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem
intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia
impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim
vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de
curenti.
2. Sosul de rosii si pasta de gogosari (la temperatura camerei) le punem
in compozitie impreuna cu rosiile taiate marunt, ustroiul, sarea si
ierburile aromate amestecand bine.
3. Inglobam in 3 transe uleiurile si framantam bine (7 minute).
4. Acoperim vasul si lasam la dospit o ora intr-un loc cald, lipsit de curenti.
5. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua si
intindem fiecare bucata pe blatul de lucru pudrat cu faina (grosimea
foii de aluat poate varia intre 2,5 - 4 cm depinde cat de inalte le
vreti) si decupam cu o forma rotunda (7.5 cm diametru).
6. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
7. Transferam painicile intr-o tava tapetata cu silicon/hartie de copt
(disanta dintre ele sa fie de 5-6 cm), le acoperim cu un prosop si lasam
sa dospeasca 10 minute.
8. Introducem in cuptor un vas cu apa rece (jos) si tava cu painici (pe
raftul din mijloc) pentru 30 minute (sau pana cand se rumenesc).
S-aveti pofta!
Nota!
1. Drojdia si faina sa aibe temperatura mediului ambiant.
2. Puteti adauga masline in compozitie.
3. Condimentul pe care il folosesc este format din: usturoi, maghiran, piper, busuioc, oregano, ceapa, cimbrisor si anason.
4. Sosul de rosii si gogosari si pasta de gogosari le puteti inlocui cu suc de rosii.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu