Reteta Prajitura Snickers


Reteta de la Mihai Tamas
Ingrediente blat:
8 Albușuri
10 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf de copt
5 linguri făină
400g nuci
esență vanilie, zeamă de lămâie

Ingrediente pentru cremă:
350 g zahăr (pentru caramel)
150g zahăr
150g unt
8 gălbenușuri
350 g nuci prăjite
300g ciocolată pentru glazură


Mod de preparare:
Batem albușurile spumă cu puțină sare, iar spre sfârșit adăugăm zahărul. Când spuma este bătută bine adăugăm praful de copt stins cu zeama de lămâie, apoi încorporăm făina, esența de vanilie și nuca amestecând ușor. Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o introducem la cuptorul încălzit la 180 grade pentru aproximativ 30 minute.
Pentru a realiza crema mixăm untul cu zahărul. Adăugăm câte un gălbenuș continuând să amestecăm până se dizolvă zahărul. Separat punem o cratiță pe foc în care turnăm cele 350g de zahăr. Amestecăm ușor până se topește tot zahărul și adăugăm încet câte o lingură din compoziția de unt și ou. O lăsăm pe foc până se omogenizează bine și are consistența unei smântâni groase. Adăugăm nuca, mai lăsăm 1 minut pe foc iar apoi lăsăm crema să se răcească amestecând din când în când.
Întindem crema astfel obținută peste blat, o nivelăm bine, deasupra turnăm ciocolata topită și o lăsăm la rece pentru 1 oră.

Poftă bună și spor la gătit! 
Mai multe preparate recomandate de Mihai  Tămaș găsiți pe pagina lui: http://bucatarul.andanapan.ro/

Un comentariu: