Invartite cu cascaval

 


Reteta de la Alina Vicu Aluat:

  • 500 g faina de grau
  • 15 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1/4 lgt sare
  • 1/4 lgt zahar
  • 30 ml ulei nerafinat de floarea soarelui

Umplutura:

  • 250 g cascaval razuit
  • 180 g pasta de gogosari
  • 4 buc rosii deshidratate (taiate marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lgt condiment de pizza (Fuchs am folosit eu)

 In plus:

  • 50-100 g faina pentru modelat
  • 1 ou mic +1 lg lapte, pentru uns

   Cum procedam:

1. Modul de preparare al aluatului il gasiti AICI.
2. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine.

3. Dupa ce a dospit scoatem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, formam un cilindru pe care il impartim in 12 bucati.
4. Intindem fiecare bucata de aluat, dandu-i forma ovala.
5. Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijloc si o intindem usor, lasand 1-2 cm liberi la margine. 
6. Apucam aluatul dintr-o margine si-l rulam usor.
7. Luam un capat al ruloului si-l rotim astfel incat in final sa arate precum cochilia unui melc. Ascundem capatul ramas dedesubt.
8. Punem melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 10 min acoperiti cu un prosop.

9. Ungem melcisorii cu ou batut si ii introducem in cuptor pentru 25-35 min la 190 grade celsius, trebuie sa fie rumeni la exterior.
10. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.


 Nota!
 Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.


Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu