- 500 g faina de grau
- 15 g drojdie proaspata
- 300 ml apa calduta
- 1/4 lgt sare
- 1/4 lgt zahar
- 30 ml ulei nerafinat de floarea soarelui
Umplutura:
- 250 g cascaval razuit
- 180 g pasta de gogosari
- 4 buc rosii deshidratate (taiate marunt)
- 1/4 lgt sare
- 1 lgt condiment de pizza (Fuchs am folosit eu)
In plus:
- 50-100 g faina pentru modelat
- 1 ou mic +1 lg lapte, pentru uns
Cum procedam:
1. Modul de preparare al aluatului il gasiti AICI.
2. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine.
3. Dupa ce a dospit scoatem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, formam un cilindru pe care il impartim in 12 bucati.
4. Intindem fiecare bucata de aluat, dandu-i forma ovala.
5. Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijloc si o intindem usor, lasand 1-2 cm liberi la margine.
6. Apucam aluatul dintr-o margine si-l rulam usor.
10. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.
Nota!
Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu