Cornulete fragede


Reteta de la Margareta Cismasiu

Mi-a fost dor de aceste cornulete dulci,fragede de " se topesc in gura" cum zicea mama.Sunt foarte gustoase.Din ce mananci,ai tot manca.Pe langa asta,se fac foarte usor.

Ingrediente:
4 ling untura de porc,2 plicuri praf de copt,2 ling otet,10 ling apa,faina cat cuprinde.
Pentru umplutura: gem,rahat,nuci.
Pentru pudrat: zahar pudra vanilat.

Mod de pregatire:
Cu o lingura,se freaca untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia devine omogena ca o maioneza.Se adauga faina si se framnta cu mana pana ce rezulta un aluat omogen,care nu se lipeste de maini.
Pe masa infainata se intinde aluatul in foaie subtire.Se decupeaza marginile astfel sa rezulte un dreptunghi.Pe latura mica se pune umplutura.Se ruleaza aluataul pana e acoperita bine umplutura.Se taie sulul in bucati mici. Se repeta operatia pana se termina aluatul.Se pun in tava si se dau la cuptor la foc mediu.
Cand sunt gata,se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu