Ingrediente:
1 legătură de ceapă verde
1 morcov
3 dovlecei
1 legătură de ştevie
1 ţelină
1 păstârnac
1 ardei kapia
500 ml borş
paste
1 legătură de leuştean
1 ou
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute.
Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, ştevia tocată, pastele şi apă cât să depăşească legumele. Când dovleceii sunt aproape fierţi, se adaugă borşul clocotit şi din oul bătut se fac zdrenţe. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Când totul este fiert, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul tocat.
Se poate servi şi caldă şi rece.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu