Tort "Padurea neagra"


Reteta de la Mihaela Amalia

Ingrediente:
· 2 linguri cacao
· 50 gr ciocolata neagra
· 6 oua
· 6 linguri zahar
· 6 linguri faina alba
· 3 pliculete intaritor de frisca
· 500 ml frisca
· 800 gr compot de cireșe
· 1 lingurita esență de rom
· 250 gr dulceață de cireșe
Mod de preparare:
Mai întâi se prepară aluatul pentru blatul de tort.

Se bat albușurile după care se adaugă zahărul și gălbenușurile. Se amestecă bine până se omogenizează după care adăugăm făina amestecat cu pudra de cacao. Amestecăm cu grijă cu o lingură de lemn până obținem o compoziție pufoasă și omogenă. Turnăm aluatul într-o formă rotundă și introducem în cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Până se coace blatul de tort cca. 15-20 de minute, vom pregăti cireșele: le strecurăm și scoatem samburii. Sucul îl vom folosi pentru stropirea blatului.

Batem frișca cu întăritorul de frișcă și eventual punem 2 linguri de zahăr dacă nu conține deloc.
Când blatul de tort s-a răcit îndeajuns, îl tăiem în două. Amestecăm 100 ml de suc de cireșe cu esența de rom și cu acest suc stropim puțin blaturile pe părțile interioare. În primul rând punem un strat de dulceață de cireșe, iar pe deasupra dulceții punem un strat de frișcă pe care așezăm multe cireșe și pe deasupra punem ciocolată neagră rasă.
Acoperim totul cu blatul superior iar tot tortul acoperim cu frișcă și ca ornament punem câteva cireșe și ciocolată neagră rasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu