Tort cu nuca (reteta ungureasca)


Reteta de la Laura Melenti
Ingrediente:
Pentru aluat
- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 100 g făină integrală
- 1/8 l lapte
- 1/2 praf de copt
- 100 g nucă măcinată
Pentru cremă
- 250 ml lapte
- 30 g făină integrală
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 ou
- 180 g unt
- 180 g zahăr pudră

Paşii:

1. Prepararea blatului: patru gălbenuşurile se amestecă cu zahărul pudră. Se adaugă făina, lapte
şi praful de copt şi se amestecă bine. Patru albuşuri se bat spumă şi se pun puţin câte puţin în
compoziţia de mai sus, dar se amestecă cu grijă pentru a nu strica spuma de albuşuri. Apoi se
adaugă nuca şi se amtestecă, la fel. Acest aluat se pune într-o tava unsă cu unt şi presărată cu
făină (sau cu hârtie de copt), si se dă la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte.
2. Prepararea cremei: laptele, făina, zahărul vanilat si un gălbenuş se amestecă, la bain marie,
până ce amestecul devine cremos, apoi se lasă la răcit şi se mai amestecă din cand in cand.
Untul (la temperatura camerei) si zaharul vanilat se amesteca bine, iar dupa ce s-a răcit crema se
adaugă untul peste cremă. Se adaugă şi albuşul bătut şi se amestecă.
3. După ce se răceşte blatul se taie în două şi se pune crema, atât înăuntru, cât şi pe deasupra şi
pe părţile laterale. Se presară nucă măcinată, pe deasupra şi se ornează cu bucăţi de nucă sau cum
doriţi.


Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu