Reteta de la Laura Melenti
Ingrediente:Pentru aluat
- 300 g făină
- 100 g unt
- 2 ouă + 1 ou pentru uns
- 1 praf de copt
- sare
Pentru umplutură
- 400-450 g gem de prune
- 2 linguri pesmet
- 1 mână de nuci mărunţite
Paşii:
1. Făina se amestecă cu untul, între degete. Se adaugă ouăle bătute, praful de copt, sarea şi se
frământă până devine un aluat omogen ca în figura de mai sus.
2. Aluatul obţinut se împarte în 2 bucăţi, una de aprox. 2/3 din total şi una 1/3, evident. Tava se
tapetează cu unt şi făină sau cu hârtie de copt. Bucata mai mare de aluat se întinde cu ajutorul
sucitorului până ajunge cam cu 5 cm mai mare decât diametrul tăvii (restul aluatului trebuie să
urce pe pereţii tăvii). Se dă la cuptor preîncălzit pentru aproximativ 10 minute.
3. După ce se scoate din cuptor se pune gemul de prune mestecat cu nucă şi pesmet, în tartă.
4. Se întinde restul de aluat şi se taie în fâşii subţiri, care se pun deasupra sub forma de grilaj. Se
unge cu ou şi se introduce în cuptor din nou, până se tumeneşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu