Tarta cu crema de vanilie si capsune


Reteta de la Bubulina Gospodina 

Ingrediente
Pentru aluat:
250 gr faina
1 ou
un praf de sare
1 lingura zahar pudra
150 gr unt rece
1 lingura apa
Pentru crema de vanilie:
350 ml lapte
150 ml frisca lichida
80 gr zahar
1 ou
3 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
40 gr amidon de porumb
Pentru ornat:
500 gr capsune
6-7 linguri zahar

Daca aveti pofta de un desert racoritor, asta e alegerea perfecta. Nu este greu de facut, crema este divina si nu este un desert foarte dulce. Pentru aluatul de tarta, am folosit aceeasi reteta pe care am folosit-o la tarta cu mere.

Cernem faina, impreuna cu zaharul pudra si sarea. Amestecam bine, apoi adaugam untul rece, oul si o lingura cu apa. Din ingredientele astea, framantam o coca, apoi o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigider pt o ora.

Intre timp, preparam crema. Punem laptele impreuna cu frisca si cu pastaia de vanilie crestata putin. Lasam la foc moderat si intre timp, amestecam ouale cu zaharul (eu am pus zahar vanilat, facut in casa) si amidonul.

Cand laptele incepe sa fiarba, scoatem pastaia de vanilie si amestecam un sfert din cantitatea laptelui, cu ouale iar apoi turnam compozitia inapoi in cratita cu lapte. Lasam la foc mediu amestecand continuu pana cand crema se ingroasa.

Imediat, turnam crema intr-un castron si o acoperim cu folie de plastic. Folia trebuie sa o punem direct peste crema, astfel crema nu o sa prinda crusta. O dam la frigider pana cand avem nevoie de ea sa umplem tartele.

Curatam si spalam capsunele, le taiem in cubulete si le amestecam cu zaharul. Eu am pus zahar vanilat, facut in casa.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Impartim coca in 6 parti egale si o asezam in formele pt tarte. Intepam coca cu fruculita, ca sa nu creasca prea tare si apoi dam la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem tartele din forme. Le implem cu crema de vanilie si decoram cu capsune si sos.

Delicioase tartele astea… pe cuvant! P.S. din ingredientele date, va ies 6 tarte.


Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu