Nu am mai facut rulada de mult si ma gandeam sa fac ceva cu mascarpone pentru ca imi place foarte mult , asa ca am facut aceasta combinatie si desi nu este foarte aspectuoasa, gustul e incantator. Iata ce avem nevoie pentru blat:4 oua, 6 linguri zahar, 1 zahar vanilinat, o lingura ulei, 3 linguri faina, o lingura amidon, jumatate dintr-un plic de praf de copt. Pentru crema: 250gr.mascarpone,150gr.ciocolata( eu am folosit Milka cu lapte), 2 linguri zahar pudra. Pentru decor: 200ml.frisca lichida (optional piersici din compot pe care le-am dat la blender ,cu care am stropit frisca.)
Mod preparare blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand treptat 4 linguri de zahar si zaharul vanilinat, galbenusurile se amesteca cu o lingura de ulei si cu 2 linguri zahar, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri si amestecam bine , faina amidonul si praful de copt se amesteca si se incorporeaza treptat in spuma de albusuri , obtinand o compozitie de blat care se toarna in tava unsa si tapetata cu faina , apoi introducem in cuptor pana cand blatul este copt( capata o culoare aramie si se deslipeste de marginile tavii). Pe un prosop de bucatarie umed, scoatem blatul fierbinte si il rulam, lasam asa 15 min, intr timp preparam crema: 250gr. mascarpone se amesteca cu 2 linguri zahar pudra,apoi adaugam ciocolata pe care am topit-o pe aburi sau la microunde, se amesteca obtinand o crema consistenta. Desfacem rulada incet si umplem cu crema , apoi rulam din nou asezand rulada pe tava. Frisca se mixeaza si se intinde pe rulada in forma dorita. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu