150 gr biscuiti
50 gr unt
2-3 linguri lapte
scortisoara
CREMA
500 ml lapte
5 linguri zahar
5 linguri amidon
esenta de vanilie
Coulis
300 gr capsuni
4 linguri zahar
Ne mai trebuie 100 gr ciocolata .
MOD DE PREPARARE
Biscuitii se macina si se amesteca cu untul cald , apoi punem laptele si scortisoara,punem in forme si dam la cuptor 15-20 min.
Facem coulis-ul de capsuni. Capsunile se pun la fiert cu zahar cateva minute pana se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca , apoi se paseaza si se strecoara.
Crema : 400 ml lapte cu zaharul si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu.
Asamblare in doua moduri:
O parte din coulis am oprit pentu ornat , iar in cealalta am pus o lingurita de gelatina.
Se pune crema calda peste biscuiti, se rade ciocolata, se incalzeste coulis-ul cu gelatina si se toarna peste ciocolata rasa. Deasupra se pune ciocolata alba rasa.
Multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes\
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu