Prajitura cremoasa cu lamaie / Lemon pudding cake




Reteta de la Mihaela Apostu

Am facut o prajitura in ton cu vremea de afara. Un desert plin de vitamina C si care este bun de servit cald, la gura sobei, cu o carte buna si un ceai sau o cafea langa. Este o prajitura usor de facut care pe mine m-a cucerit prin textura interesanta : stratul de deasupra este pufos ca un pandispan, iar stratul de la baza este cremos ca o budinca. Toate aceste calitati au facut ca prajitura sa dispara pana ce s-a lasat seara.

Ingrediente
- 1 cana zahar 
- 1 cana faina
- un praf de sare
- 4 oua separate
- 1 lingura unt topit si racit
-2 lamai
- 1 1/2 cana lapte
Nota : 1 cana = 250 ml
Preparare
Intr-un vas amestecati zaharul, faina si sarea. Separat, mixati galbenusurile cu untul topit (sa nu fie fierbinte). Adaugati treptat zeama si coaja de lamaie. Alternativ, incorporati laptele si amestecul de faina cu zahar. Bateti cele 4 albusuri spuma tare, apoi adaugati-le la compozitia precedenta, cu ajutorul unei spatule.

Preincalziti cuptorul la 180 grade C si ungeti sau tapetati cu hartie de copt o forma rectangulara de aproximativ 25x30 cm. Turnati compozitia si coaceti timp de aproximativ 40 minute.
Lasati sa se raceasca putin in tava, pudrati cu zahar si serviti prajitura calda.

Mai multe retete delicioase de la Mihaela gasiti pe blogul   ei     Pasiunile Mihaelei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu