1 cana orez (fiert cu o zi /cateva ore inainte),
2 oua,
1/2 ardei gras rosu,
1/2 ardei gras galben,
1 legatura patrunjel,
2 catei usturoi,
1 legatura mica de ceapa verde,
1 cutie muguri fasole mung,
sare, piper.
Preparare:
Am taiat legumele marunt si le-am calit in 2 linguri de ulei. Intai am pus ardeii, ceapa si usturoiul, iar spre final am adaugat patrunjelul si mugurii de soia. Le-am dat deoparte.
Am pus alte 2 linguri de ulei si am adaugat orezul fiert in prealabl. (eu am avut ceva orez cu ciuperci) . L-am prajit vreo 10 minute, amestecand din cand in cand.
Am adaugat legumele si l- am mai lasat la foc vreo 5 minute. Am condimentat dupa gust.
In tigaia incinsa, am spart 2 oua si le-am amestecat rapid cu o furculita, pana am obtinut un fel de oua- ochiuri prajite / omleta sfaramato-imprastiata.
L-am servit ca atare, cu patrunjel verde, tocat si presarat la final, fara alte "garnituri" si a fost delicios.
Mai multe retete delicioase de la Monya gasiti pe blogul ei Monya`s
as vrea sa stie TOATA LUMEA, CA OREZUL PRAJIT SE FACE CU OREZ FIERT CU O ZI INAINTE SI TINUT LA FRIGIDER, ALTFEL NU IESE CUM TREBUIE !
RăspundețiȘtergeremultumim de precizare.
RăspundețiȘtergere