Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda
Ingrediente pentru 3 portii:
300 g paste – orice fel de paste
150 g spanac congelat
2-3 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe
1 cutie (200g) ricotta
2 ouă
Parmezan + 2 linguri cascaval ras
1 lingura ulei de măsline
Sare, piper
1. Pastele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert se trec prin jet de apă rece şi se lasă la scurs.
2. Între timp, usturoiul se căleşte într-o lingură de ulei, fără a-şi schimba culoarea, deoarece devine amar.
3. Se pune spanacul peste usturoi şi se sotează la foc mic, aproximativ 10-12 minute.
4. Se adauga ricotta, amestecăm bine şi potrivim de sare şi piper. După 5 minute se opreşte focul.
5. Într-un bol, amestecăm pastele, ouăle bătute şi compoziţia de spanac şi ricotta.
6. Într-o tavă termorezistenta, unsa cu unt punem amestecul de paste. Radem parmezan deasupra + cele 2 linguri de cascaval şi dăm la cuptor, la foc potrivit pentru 20-25 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu