Musaca de vinete cu dovlecei


Reteta de la  Andreea Mohorea

Ingrediente: ( pentru 4 persoane)

2 vinete
2 dovlecei
500 gr carne
1 ceapa
ulei
200 ml suc de rosii
50 gr parmezan
7 rosii cherry
sare
piper
zahar
Mod de preparare:

Vinetele le spalam,le taiem felii subtiri pe lung,presaram sare si le lasam la scurs.
Dovleceii ii spalam,ii taiem fasii pe lung.
Punem ulei intr-o tigaie si prajim pe rand feliile de vinete si cele de dovlecei.Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Separat decojim ceapa,o spalam si o tocam cat mai marunt.O calim in putin ulei .Adaugam carnea tocata si amestecam cu o lingura de lemn la foc potrivit pana ce carnea isi schimba culoarea.
Adaugam sucul de rosii ,sare si piper dupa gust,putin zahar ( in cazul in care sucul de rosii este prea acru) si amestecam. Lasam cateva minute la foc mic pana ce scade sosul ( daca e nevoie adaugati putina apa ).Cand este gata inchidem focul.
Intr-un vas pentru cuptor punem un strat de vinete ,unul de dovlecei,apoi presaram parmezan ,punem un strat de carne cu suc de rosii.Repetam astfel pana ce terminam toate ingredientele.Ultimul strat fiind de vinete peste care presaram parmezan si asezam rosiile spalate si taiate pe jumatate.
Dam la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.

Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu