Reteta de la Alina Vicu
2 oua mari (L)
100 g zahar tos
200 g faina
180 ml lapte
65 ml ulei
30 g pudra de roscove
1 lgt scortisoara
1 lgt praf de copt
Umplutura si decor:
200 g smantana pentru frisca (30 % grasime)
1 lgt zahar
100 g dulceata de caise
Cum procedam:
1. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand cresc considerabil in volum si se deschid la culoare.
2. Adaugam uleiul, mixam bine apoi punem laptele, faina cernuta si mixam pana la incorporare.
3. Punem pudra de roscove, praful de copt si scortisoara in compozitie si mixam 1-2 min bine.
4. Ungem o tigaie cu ulei, luam cate o lingura de compozitie si punem in tigaia incinsa. Cand s-au copt pe o parte le intoarcem ca sa se coaca si pe cealalta parte. Scoatem mini clatitele pe o farfurie si le lasam la racit. Procedam la fel pana cand terminam compozitia.
5. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul, mai inatai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand creste in volum si devine aerata.
6. Formam turnulete din cate 3 clatite punand pe fiecare clatita frisca la margine, iar in mijloc cate o lg de dulceata.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu