Mamaliga in straturi


Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:
Pentru mamaliga:

700 ml apa
sare
malai

Pentru straturi:

12 bucatele carnati din untura
300 gr branza de oi
3 oua
50 gr cascaval
1 cub unt
sare

Mod de preparare:
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai.
Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc. Mamaliga trebuie sa fie mai moale.
Ungem un vas de ceramica cu unt.
Punem un strat de mamaliga si il nivelam, apoi jumatate din branza si jumatate din carnati.
Venim iar cu un strat de mamaliza, iar branza si restul de carnati.
Peste radem cascavalul, apoi spargem 3 oua, dar incercam sa le punem in colturi diferite sa nu se uneasca.
Presaram putina sare peste oua si introducem vasul in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand ouale sunt patrunse si deasupra este prinsa o usoara crusta scoatem vasul din cuptor.
Servim cald si bineinteles cu un paharel de vin alaturi ;)
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu