Galusti de mamaliga

Reteta de la Anca Corduban   

Ce ne trebuie

faina de porumb, apa, sare, 50 g unt, 3 linguri de branza de oi rasa
cateva ciuperci de padure, 1 ceapa, 1 lingura smantana, 1 paharel vin alb, sare, piper
1 ou zbatut cu putin lapte
smantana

Cum se fabrica

Se face o mamaliga potrivit de tare si potrivit de mare (cam din 250-300 g faina). Cand e aproape gata se adauga untul si branza de oi si se amesteca pana ramane curat facaletul. Se lasa sa se raceasca.

Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga ciupercile taiate marunt, smantana, vinul, sare si piper si se tine pe foc pana scade bine. Se amesteca din cand in cand. Bun de tot iese cu hribi conservati in ulei.

Se iau bucati de mamaliga, se intind in palma, se umplu cu ciuperci si se fac apoi bulzuri mici, rotunde. Se lucreaza usor cu mainile unse cu ulei.

Se trec bulzurile prin ou si se prajesc in ulei incins petoate partile. Se servesc fierbinti cu smantana.

Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu