Reteta de la Roxana Ciobanu
160 gr untura
70 gr zahar
1 ou
3 linguri nesquik
3 linguri nuca caramelizata macinata
330-350 gr faina
coaja rasa de portocala
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un bol punem untura, oul, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie.
Mixam usor pana obtinem o crema, adaugam nuca macinata, coaja rasa de portocala si praful de copt.
Cernem faina, incorporam cam 200 de gr, apoi punem nesquik-ul.
Mai presaram faina treptat, amestecam cu mana de acum, pana obtinem un aluat putin moale dar totusi nelipicios.
Il acoperim si il dam la rece pentru 20 de minute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Rupem bucatele de aluat, formam bile pe care le aplatizam usor, dandu-le forma unor banuti.
Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si lasam biscuitii acolo pana se usuca putin.
Ii scoatem din cuptor cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca apoi ii pastram intr-o cutie acoperita cu capac.
Se patreaza foarte bine multe zile, ii puteti lua la pachet voi sau cei mici, pot fi serviti in timp ce vizionam un film, langa un ceai, o cafea. Sunt foarte buni!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu