Chec cu ciocolata (2)


Reteta de la  Andreea Mohorea
Ingrediente:

2 oua
100 gr zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 gr cacao
250 gr faina
1 plic praf de copt
3 linguri dulceata de capsuni
Pentru glazura:
100 gr ciocolata neagra
50 gr unt
50 ml lapte
Mod de preparare:

Mixam bine ouale cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba .
Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare.
Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor adaugand apoi cacaua si dulceata.
Ungem o tava de chec cu unt si tapetam cu faina (sau o tapetam cu hartie de copt).Turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade Celsius.
Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca checul este copt in intregime .
Separat facem glazura topind ciocolata cu untul si lapele.
Cand checul este gata,il racim si turnam glazura.

Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu