Prajitura cu fanta ...


Reteta de la Camy-Maria Re.

ingrediente blat : - 7 oua
- 10 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- un praf de copt
- un praf de sare
- coaja de lamaie
crema: - o cutie de mascarpone
- 500 gr branza de vaci
- 150 gr de zahar pudra
- 4 plicuri de vanilie
glazura galbena: - 2 plicuri budinca de vanilie
- 750 ml fanta
- 8 linguri zahar
mod de preparare

Pentru blat :
Se separa albusurile de galbenus ,se bat spuma albusurile cu zaharul si cu praful de sare pana se intareste .Galbenusurile se freaca pana devine spuma cu 3 linguri de zahar ,cu uleiul iar la sfarsit adaugam praful de copt si coaja de lamaie .
Amestecam compozitia de albusuri cu cea de galbenusuri si adaugam faina in ploaie.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dam la cuptor.

Pentru crema :
Mascarponele se bate cu 50 gr de zahar .Amestecam branza de vaci cu 100 gr zahar si cu 4 plicuri vanilie ,apoi adaugam mascarponele amestecand usor .

Glazura : se prepara budincile cu fanta si se adauga la fierbere 6 linguri de zahar . budincile se pot fierbe si cu fanta rosie .

Peste blatul rece intindem crema de branza , iar apoi turnam glazura calda .
Mai multe retete delicioase de la Camy-Maria Re., gasiti pe blogul ei La Camy in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu