Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos


Reteta de la Rita Ilies

De multă vreme aveam în ”to do list” această prăjitură. Pentru că o pot numi cu ușurință ”one of my guilty pleasures”, găseam mereu motive să nu o fac: ba pentru că fug de E-uri, ba n-aveam timp, ba îmi lipseau ingrediente, dar azi, m-am apucat de treabă. I-am făcut mici modificări, ce-i drept, însă a fost un succes total. :)
Am folosit rețeta Deei. O rețetă economică, aș putea spune, rapidă și foarte simplă.
Mulțumesc, Dea! :)
Ingrediente pentru blat:
4 ouă
4 linguri cu zahăr
un plic Crèm Olé cu gust de ciocolată și portocale
un praf de sare

Blatul se prepară foarte ușor, la fel ca orice pandișpan. Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare. Treptat se adaugă cele 4 linguri cu zahăr, apoi conținutul plicului Crèm Olé și bineînțeles gălbenușurile.
Se pune la copt ( eu am folosit o tavă de 35x25 cm ) pentru aproximativ 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

Ingrediente pentru cremă
200 ml frișcă lichidă
200 ml lapte rece + 50 ml lapte fierbinte
un plic Crèm Olé cu gust de vanilie
5 linguri cu nucă de cocos

Poate chiar mai simplă decât blatul, crema se prepară mixând frișca împreună cu cei 200 ml de lapte și conținutul plicului Crèm Olé. În restul de lapte ( 50 ml ) se fierbe nuca de cocos. Va dura câteva zeci de secunde. După ce se va răci, o înglobăm în crema deja preparată.
Se întinde uniform pe blatul de ciocolată.

Ingrediente pentru glazură:
100 g ciocolată
100 g unt
două linguri cu apă
două linguri cu zahăr
o fiolă cu esență de portocale

Ciocolata împreună cu apa și zahărul se topesc pe bain marie. La final se adaugă untul și esența de portocale. Se omogenizează, apoi se lasă la răcit aproximativ 10 minute. Se toarnă peste prăjitură și se întinde uniform. După cum se vede, eu m-am jucat puțin cu glazura. :)

Pont 1:
Prăjitura se taie cel mai ușor cu un cuțit cu lama lată, după ce a fost ținut câteva secunde sub jet de apă fierbinte.
Pont 2:
Pentru decor am folosit dulceață de lapte, dulceață pe care v-o recomand și vouă. :)

Poftă bună!


Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Un comentariu: