Ruladă de carne tocată


Reteta de la Madalina Marin   

Mini-rulade de fapt. Amestec delicios învelit în foaie subţire de prapor, ideale pentru aperitiv sau fel principal alături de garnitura şi salata preferate!

Ingrediente
500 g carne macră de porc
300 g carne de pui ( de la pulpe)
1 ou
1 ceapă
1 morcov
3 felii de pâine mai veche
verdeaţă
sare
piper
cimbru
usturoi
vin roşu
ulei
1 foaie de dafin
1 foaie de prapor
Mod de preparare
Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei până devine sticloasă.
Morcovul curăţat se pune la fiert.
Ambele tipuri de carne tăiate cubuleţe se pun în vasul robotului, se adaugă ceapa călită, oul, pâinea înmuiată în apă sau lapte şi stoarsă bine, sare, piper, cimbru, verdeaţa şi usturoi după gust. Se porneşte robotul şi se obţine compoziţia bine tocată şi omogenizată. Se scoate într-un castron şi se amestecă uşor cu morcovul fiert pe jumătate şi tăiat cubuleţe.
Foaia de prapor se întinde pe masă şi se porţionează în funcţie de cantitatea de carne (aprox. 130 – 150 g carne pentru o ruladă). Mie mi-au ieşit 6 rulade din cantităţile date.
Se împachetează carnea în prapor şi se strânge uşor la capete. Se ung cu ulei, se presară cu sare, piper şi cimbru, apoi se pun una lângă alta într-un vas de Jena de preferat, cu ulei, vin roşu, usturoi, boabe de piper şi dafin. Se dă vasul la cuptor până scade lichidul şi se rumenesc. Se întorc din când în când.
Se servesc cu piure şi salată sau ca aperitiv tăiate frumos.

Poftă bună!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu