Gogosi vanilate cu iaurt


Reteta de la Camelia Bizadea 

400 gr iaurt
350 gr faina
2 oua
3 pliculete zahar vanilat

1 lingurita praf de copt
5 linguri cu zahar
1 praf de sare

Într-un castron, amestecam energic iaurtul cu zaharul, ouăle, zaharul vanilat, și un praf de sare.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam pâna obtinem o compozitie omogena și mai groasa decât smântâna. Se ia din compozite cu o lingura și se pune în uleiul încins.
Lasam câteva minute sa se prajeasca,pe ambele parti pana devin aurii .

Se scot gogoselele pe o hârtie absorbanta .
Se servesc dupa preferinta , pudrate cu zahar sau cu o dulceata acrisoara.


Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei


2 comentarii:

  1. raman nefacute in interior ...la primele am zis ca era uleiul prea incins si am dat focul mai mic...s-au facut un pic mai bine dar nu cum ar fi trebuit. Praf de copt am pus chiar putin mai mult...aaaaauoleeeu deci am uitat ouale:)))) acum mi-am dat seama...barem sa ma fac de ras oficial...vai de capul meu...incredibil..din pacate nu mai am iaurt acum sa fac altele...asta e data viitoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi pare rau :))) se mai intampla! M-am mirat cand am inceput sa citesc pentru ca le-am incercat si eu si au iesit bine :)

      Ștergere