Fursecuri Hello Kitty cu ghimbir


Reteta de la Rita Ilies

Deci, NU! Să ne-nțelegem! Nu sunt fan Hello Kitty, dar sunt fan Tupperwere. :))
   Forma aceasta pentru fursecuri este noua mea achiziție și bineînțeles se cerea încercată. Iar dacă tot e zi de post, atunci fursecuri de post să fie! :)
   Despre acest desert rapid v-am mai povestit în introducerea rețelei de cookies, deci n-am să mă repet. Chiar dacă azi vă voi prezenta o rețetă de post, originea ei este aceeași.
   Și am să trec direct la treabă :) :
   Ingrediente:
o cană și jumătate cu făină tip 000
o jumătate de cană cu dulceață ( eu am folosit dulceață de mure cu pepene galben )
o jumătate de cană cu cacao
o jumătate de cană cu zahăr
o jumătate de plic cu praf de copt
o jumătate de linguriță cu bicarbonat
80 ml ulei
o linguriță cu vârf cu ghimbir ras
un praf de sare

   Făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul se cern într-un vas. Se amestecă ușor pentru a le omogeniza.


   Dulceața, uleiul, ghimbirul și sarea se mixează în alt vas. Se adaugă și zahărul, iar apoi, treptat mixul de făină și cacao.
   Renunțăm la mixer și frământăm cu mâna un aluat elastic. Îl întindem pe planșa de lucru și-l modelăm ( pe lângă forma Hello Kitty, am făcut și fursecuri simple, rotunde iar înainte de-a le pune la copt le-am trecut prin zahăr pudră ).
   Așezăm fursecurile în tavă, pe hârtia de copt, apoi le dăm la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute ( nu sfidați timpul deoarece veți usca fursecurile și vor deveni tari după răcire ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
   După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească pentru a căpăta textura potrivită ( calde, vor fi încă destul de moi ).
   Se pot servi alături de o ceașcă cu cafea sau ceai, sau pot fi un desert atrăgător pentru copiii mofturoși. Poate-l atrageți și pe Moș Crăciun, cine știe? :)


   Poftă bună!

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu