Foccacia umpluta


Reteta de la Camelia Bizadea 

1 lingurita busuioc uscat
10 buc. rosii cherry
2 buc. praz
350 ml lapte
150 gr sunca presata
50 ml ulei de masline
50 gr masline fara samburi(eu am pus cu samburi)
1 1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
500 gr faina alba
25 gr drojdie
150 gr cascaval ras
3 lingurite rosmarin

Drojdia se amesteca cu 50 ml de lapte caldut si cu o lingura de faina,
si se lasa 10 minute la crescut.
Adaugam restul de 300 ml de lapte ,zaharul , doua linguri ulei de masline ,
si framantam pana obtinem un aluat moale si lipicios.
Se lasa la dospit cam o ora. In acest timp dati cascavalul ,pe razatoare.
Aluatul dospit se imparte in doua.
Prima jumatate se intinde in tava unsa cu ulei ,se adauga cascavalul ras,
prazul feliute,sunca presata , busuioc, si cateva rosii cherry.
Peste umplutura intindem, a doua foaie din cea de-a doua jumatate de aluat.
Se fac adancituri in aluat, cu degetele, se presara deasupra busuioc si rosmarin.
Stropim din belsug cu ulei de masline ,decoram cu rosii cherry si masline
si dam la cuptor cam 25 de minute ,la 225 grade.

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Un comentariu:

  1. O super idee pt inlocuit pizza!Dar nu ati uitat sa puneti si faina dupa cele 10 min de crescut?

    RăspundețiȘtergere