Reteta de la Rita Ilies
Daaa!!! Am reușit! :))
De muuultă vreme căutam o rețetă bună din care să iasă niște cornulețe care să se sfarme, care să mi se topească în gură, pur și simplu. Am primit tot felul de rețete, însă nu ieșeau cum îmi doream; ”porhanyós”, cum le zic eu în maghiară. :)
Azi, am bucuria să vă împărtășesc rețeta celor mai buni ”cornuțăi” cu magiun și nuci pe care i-am mâncat în viața mea. :)
Și-avem nevoie de:
480 g făină cernută
200 g untură de porc
150 g zahăr pudră
2 plicuri cu praf de copt
2 linguri cu oțet
2 linguri cu oțet
9 linguri cu apă rece
2 borcane de magiun de casă de 300 ml ( puteți să puneți și mai puțin )
o mână de miez de nucă întreg
zahăr pudră vanilat pentru final
Într-un castron generos omogenizăm untura cu zahărul pudră, apa și praful de copt stins cu oțet. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat care nu se lipește de mână.
Tapetăm planșa de lucru cu făină, întindem aluatul, tăiem marginile pentru a lucra ordonat și ungem cu magiun. Rulăm, după care tăiem. O parte din cornulețe le-am umplut cu bucăți de nucă și magiun, iar pentru cealaltă parte am folosit doar magiun.
2 borcane de magiun de casă de 300 ml ( puteți să puneți și mai puțin )
o mână de miez de nucă întreg
zahăr pudră vanilat pentru final
Într-un castron generos omogenizăm untura cu zahărul pudră, apa și praful de copt stins cu oțet. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat care nu se lipește de mână.
Tapetăm planșa de lucru cu făină, întindem aluatul, tăiem marginile pentru a lucra ordonat și ungem cu magiun. Rulăm, după care tăiem. O parte din cornulețe le-am umplut cu bucăți de nucă și magiun, iar pentru cealaltă parte am folosit doar magiun.
Cornulețele obținute le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Le coacem la o temperatură de 170 de grade, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute. Urmărim coacerea.
Odată coapte, pudrăm cornulețele cât încă sunt fierbinți. Totuși, ar fi bine să le servim reci, altfel riscăm să ne doară stomacul. :)
Spor la coptături! :)
Odată coapte, pudrăm cornulețele cât încă sunt fierbinți. Totuși, ar fi bine să le servim reci, altfel riscăm să ne doară stomacul. :)
Spor la coptături! :)
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
miert nem magyarul van irva a recept rita
RăspundețiȘtergereMajd le fogom írni.
Ștergerecu ce pot inlocuii untura de porc?:(
RăspundețiȘtergerepot folosi unt in loc de untura de porc?
RăspundețiȘtergereSe poate folosi unt gras, însă nu vor fi la fel de fărâmicioase.
RăspundețiȘtergere