Tocanita cu piept de pui


Reteta de la Enyedi Sandor

Piept de pui taiat "degetel", marinat in putin ulei, ketch-up dulce, macinatura de chilly corean, niste piper sechuan (se gasesc destul de usor si sunt foarte gustoase), sare si piper.
Ardei de toate culorile si felurile (de la supermarket, vreo 5 feluri) ceapa, praz.
Se caleste ceapa si prazul in foarte putin ulei, se pun ardeii taiati fidelute si se calesc si ele.
Cand sunt aproape calite se pune carnea marinata si la foc mare se amesteca pana pieptul de pui devine alb, se slabeste focul si se adauga cateva rondele de ardei iute (dupa gust) o lingura mare de sos de tomate si apa cat sa acopere totul. (Aici se poate insela putin cu un cub de gulas sau de vita! si/sau cu cateva felioare de carnati condimentati)

Se lasa la foc moale pana toate's OK...
Cand e gata se adauga "coada" de ceapa verde si mult patrunjel verde, un clocot "mare" si gata!!

Inca nu stiu cum o sa-l servesc, pe un pat de mamaliga pripita (moale) sau pur si simplu asa cum e, cu paine de casa cu cartofi....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu