Prajitura cu branza de vaci


Reteta de la Camelia Bizadea 

Ingrediente

500 gr brânza de vaci(cat mai fara zer ,eu am avut de la Unicarm)
4 oua
2 pachete de 80 gr zahar pudra Dr Oetker
125 gr smântâna
1/2 pachet unt
1 pliculet praf de copt
razatura de la o lamaie
putina esenta de vanilie
4 linguri faina
un praf de sare

Mod de preparare

1. Bateti albusurile spuma cu sarea si zaharul. Adauga galbenusurile unul câte unul.
2. Turnati untul topit si racorit. Amestecati bine, apoi puneti brânza sfarâmata,
smântâna, esenta de vanilie , coaja rasa de lamâie si praful de copt.
3. Adaugati faina, pâna obtineti o compozitie ca o smântâna groasa.
4. Ungeti o tava cu putin unt,(eu am folosit clasica tava de yena )
tapetati cu faina ,scuturati excesul de faina , si rasturnati în ea compozitia.
5. Lasati prajitura la cuptor 40 de minute .Pudrati si taiati dupa ce s-a racit.
Daca branza este mai moale ,mariti cantitatea de faina (1-2 linguri in plus )

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu