Tarta cu mere si nuci


 Reteta de la Violeta Postolache   

Ingrediente:

pentru aluat:
100 gr unt sau margarina
100 gr zahar pudra 200 gr faina 6 linguri apa 1 ou un praf sare

pentru umplutura:
1 kg mere dulci-acrisoare
100 gr miez nuca
3 linguri zeama de lamaie
50 gr unt
50 gr zahar
1 lingurita esenta rom

pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte


Mod de preparare:

Curatam merele, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca. Le punem intr-o craticioara pe foc si adaugam zaharul, untul, nucile rupte bucatele mici si esenta. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de acre sunt merele.
Lasam pana se topeste zaharul si se inmoaie merele. Dam deoparte sa se raceasca.
Frecam untul cu zaharul apoi incorporam oul. adauga apa si faina. Obtinem un aluat moale pe care il dam la frigider. Rasturnam pe masa bine infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, de consistenta plastelinei.
Intindem doua foi rotunde. Batem galbenusul cu latele si ungem foile pe toata suprafata. Punem in mijloc umplutura de mere si nuci.
Aducem marginile aluatului deasupra umputurii formand niste pliuri pe care le presam usor cu mana.
Ungem tartele cu galbenusul batut.

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Mai multe retete delicioase de la Violeta gasiti pe blogul www.caietulcuretete.com 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu