Prajitura "Domenico"


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT
6 oua

un praf de sare

6 linguri de zahar
3 linguri de ulei
6 linguri de faina
un plic de praf de copt

CREMA:
600 ml lapte
6 linguri zahar
6 linguri amidon
300 ml frisca lichida
KRANTZ:
150 gr miez de nuca
4 linguri de zahar

SIROP
200 ml apa
2 linguri zahar

GLAZURA
300 ml frisca batuta

DECOR
un pachet de biscuiti Picnik
60 gr ciocolata topita
coulis de fructe de padure

MOD DE PREPARARE

Blat : Albusurile sebat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt(30x40), se coace 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: Facem prima data krantzul. Topim zaharul si adaugam miezul de nuca, amestecam bine si lasam la racit.Acum facem crema de lapte. Se pune la foc 500 ml lapte cu zaharul, amidonul se dizolva in 100 ml lapte . Cand laptele de pe foc clocoteste, turnam amidonul , amestecand continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Nuca cu zaharul se macina dar nu foarte tare. Frisca se bate si se incorporeaza in crema, apoi adaugam si krantul.

Sirop:Se amesteca apa cu zaharul , pana se dizolva zaharul

Asamblare:Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat pe platou , apoi jumatate de crema, peste crema se pun biscuitii si se stopesc cu sirop.Peste biscuiti se pune cealalta jumatate de crema si partea cealalta de blat insiropat .Deasupra de pune frisca batuta. Se orneza cu biscuiti, ciocolata topita si coulis de fructe de padure.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu