Prajitura cu morcovi si ananas


Reteta de la Laura Melenti

Ingrediente:
Pentru blat
- 350 g morcovi
- 400 g făină
- 3 ouă
- o conservă de ananas
- 100 g nucă de cocos
- 100 g nucă
- 200 ml lapte bătut sau iaurt slab
- 200 ml ulei
- 150-200 g zahăr (în funcţie de preferinţe)
- 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
- un praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- sare 

Pentru glazură
-100 g unt moale
- 100 g zahăr pudră
- 200 g cremă de brânză
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
1. Se încinge cuptorul.
2. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat, sare şi scorţişoară,
nucă de cocos şi nucă.
3. Se separă albuşurile de gălbenusuri.
4. Gălbenuşurile se amestecă cu iaurtul, uleiul, zahărul şi zahărul vanilat.
5. Se bat şi albuşurile cu puţin zahăr şi se adaugă amestecului anterior şi cu ingredientele uscate.
6. Morcovii se curăţă şi se dau pe răzătoarea cea mai mică. Se amestecă cu ananasul mărunţit.
Se pot adăuga şi stafide. Apoi se adaugă peste aluat şi se amestecă cu grijă, fără să distrugeţi structura albuşului. În cazul în care compoziţia este prea moale (datorită apei din morcovi sau a sucului de ananas), mai adăugaţi făină.
7. Se pune compoziţia într-o formă de copt (cu hârtie de copt) şi se lasă la cuptor pentru aproximativ o oră. Se încearcă cu scobitoarea dacă este gata.
8. După ce se răceşte, se prepară şi glazura: untul moale la temperatura camerei se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat şi crema de brânză (pe care o puteţi cumpăra, gen Philadephia, sau o puteţi face chiar voi).
9. Se pune glazura pe deasupra prăjiturii şi se ornează după plăcerea proprie.
Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu