Pastrama din piept de curcan umpluta cu rosii uscate


Reteta de la Magda Adina   

Ingrediente :
1, 8 kg piept de curcan
2 linguri sare grunjoasa
rosii uscate la soare ( eu nu am pus mai mult de 16 bucatele de rosii pentru ca si acestea sunt foarte sarate )
7 catei de usturoi , rasi pe razatoarea mica
2 lingurite pasta de ardei si gogosari
6 linguri ulei de masline ( sau puteti pune din uleiul de la rosiile uscate la soare , insa atunci injumatatiti cantitatea de pasta de ardei pentru a nu deveni preparatul prea sarat)
1/2 lingurita piper , macinat
1 lingurita rasa oregano, uscat
1 lingurita rasa busuioc, uscat

Impartiti carnea in doua jumatati egale .

Spalati bine bucatile de carne , apoi presarati-le pe toate partile cu sare grunjoasa . Le puneti intr-un castron dreptunghiular cu capac pe care-l bagati apoi la frigider ptr 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore ,scoateti carnea din frigider si bagati-o putin sub un jet de apa rece ( nu o tineti prea mult sub apa, ci doar cat sa o spalati putin de sare ; ) ).O lasati la scurs , apoi o tamponati cu servetele de hartie pana se absoarbe apa ramasa.

Crestati pe interior , din loc in loc , ficare bucata de piept , apoi o bateti fff putin cu ciocanul pentru snitele : )

Amestecati intr-un bol micut pasta de ardei si gogosari cu usturoiul ras , adaugati uleiul de masline , piperul , oregano si busuiocul uscat , apoi mai amestecati putin toate aceste ingrediente.

Ungeti bucatile de carne ( tot pe interior prima data ) cu cate o lingurita din pasta obtinuta , apoi din loc in loc, aranjati cateva bucatele de rosii uscate ( eu am pus cate 8 bucatele in fiecare rulada de piept ).

Rulati cu grija prima bucata de piept , apoi incercati sa legati cu sfoara bucata de piept rulata.

Bucatile fiind rulate si legate frumos , le ungeti frumos pe toate partile cu pasta ramasa .Neaparat sa le ungeti dupa ce le legati cu sfoara !!! Daca le ungeti inainte de a le lega , acestea sunt prea unsuroase si toata operatiunea devine mai complicata ( imi pare rau ca nu a avut cine sa ne faca poze cu acest procedeu , insa sunt sigura ca veti reusi sa faceti toate astea si fara prea multe indicatii , asa-i ? ) .

Bagati din nou castronul cu cele doua bucati de carne la frigider ptr 48 de ore , iar din cand in cand, intoarceti bucatile de pe-o parte pe alta.

Dupa ce au trecut si cele 48 de ore , agatati carnea in doua carlige si o lasati o zi in camara sa se usuce putin.

O bagati apoi in afumatoare pentru circa 3 zile , iar in fiecare zi o afumati putin ( operatiune de care se ocupa mereu tatal meu ).Dupa cele trei zile de rasfat cu putintel fum , o lasati iarasi o zi sau doua in camara , asta in functie de cat doriti de uscat preparatul .

Rasfatati-va mereu cu ceea ce poftiti !! Nimic nu este imposibil !!

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

4 comentarii: