Castraveti murati cu costita afumata


Reteta de la Anca Corduban   

Ce ne trebuie

1 kg de castraveți murați în saramură
1 kg de costiță afumată tăiată în bucăți potrivite
1 pahar de bulion de roșii
3 cepe tăiate peștișori
cimbru uscat, mărar, o foaie de dafin
sare, piper, ulei

Cum se fabrică
Se desărează castraveții dacă este necesar, apoi se taie felii mai groase.
Ceapa se călește în ulei, iar când s-a muita se adaugă costița. Se rumenește usșor pe ambele părți, după care se adaugă apă caldă cât să o acopere și se lasă la fiert jumătate de oră. Se adaugă castraveții, cimbrul, piperul și foaia de dafin. După ce castraveții sunt muiați se toarnă bulionul, se mai potrivește o dată de sare și se lasă la fiert incă jumătate de oră. Se ia de pe foc și se presară mărarul.

Poftă bună!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu