Prajitura cu ciocolata si nuci



Pentru cine inca nu posteste,o delicioasa prajitura cu nuci si doua feluri de crema de ciocolata.
Ingrediente:
blat: 8 oua,8ling.zahar,4ling.faina,4ling.nuci macinate,praf de copt,cacao optional
Albusele se bat pana devine o bezea tare,se adauga zaharul,apoi galbenusele si la urma faina cu nuca macinata si praful de copt.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.Cand s-a racit,se insiropeaza cu un sirop facut din 100gr.cafea,2ling.zahar,esenta de rom.Pentru cine vrea blatul mai inchis,poate adauga 2 ling.cacao.
Cremele:
I.500 gr.fisca se bate.Cand e aproape gata,se adauga 200gr ciocolata cu lapte topita.Se bate in continuare pana se omogenizeaza.Se adauga 4 linguri nuci macinate si esenta de rom.
II.500gr.fisca se bate si cand e gata se adauga 200gr.ciocolata alba topita si esenta de migdale.Se bate pana se omogenizeaza.


Aranjare: blat,crema I,cremaII.Deasupra am facut o glazura de ciocolata neagra.Eu am pus-o fierbinte si cand am intins-o,a topit din crema,capatand un aspect marmorat.Apoi am presarat nuca macinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu