Mud Cake



Rețeta:

Ingrediente pentru blat:
100 g de făină albă
100 g de făină albă cu agent de creștere
150 g de ciocolată neagră (74% cacao)
3 ouă
400 g de zahăr
250 ml de lapte
250 g de unt
100 g de cacao amară
o esență mică de rom

Pentru glazură:
50 g de ciocolată neagră
3 linguri de smântână dulce
fulgi de ciocolată neagră

Mod de preparare:


Rețeta e simplă. Untul, ciocolata ruptă bucățele, zahărul, romul și laptele se pun la foc mic și se lasă să se topească totul, amestecând din când în când, fără să fiarbă însă. Se lasă apoi să se răcorească.

Între timp pregătiți o formă de tort pe care o ungeți cu unt și o tapetați cu hârtie de copt în așa fel încât să nu aveți striații pe pereții acesteia.Adică decupați mai întâi o bucată rotundă pe care o lipiți pe fundul vasului și apoi decupați din nou o fâșie pe care o lipiți pe pereții acestuia. Eu am folosit un vas de ceramică. Puteți folosi chiar și o tavă cu inel detașabil, dar îmbrăcați-o și pe aceasta în hârtie de copt.
Cele două tipuri de făină se cern împreună cu cacaua. Se adaugă peste acest mix de făină și cacao, compoziția de ciocolată lăsată la răcit. Se încorporează cu mixerul puțin câte puțin. La final se adaugă și ouăle bătute puțin (ca la omletă) . Se toarnă compoziția în tavă și se coace la 160 de grade pentru o oră. În timpul coacerii mud cake-ul meu s-a crăpat, dar nu e o problemă pentru că oricum se acoperă cu glazura de ciocolată. În privința acesteia am topit ciocolata împreună cu smântâna dulce și am ornat mud cake-ul răcorit cu aceasta. L-am decorat apoi cu câțiva fulgi de ciocolată neagră. În privința smântânii folosite pentru glazură e vorba de smântâna pentru gătit pe care o utilizez. Aceasta are un gust dulce. Puteți folosi frișcă lichidă în loc de aceasta. Lăsați-l să se răcească bine de tot și pe urmă păstrați-l la rece.


Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“


2 comentarii:

  1. faina alba cu agent de crestere? se gaseste asa ceva in comert la noi? unde anume? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. faina alba cu agent de crestere? se gaseste asa ceva la noi? unde anume? multumesc

    RăspundețiȘtergere