Maioneza rapida


Reteta de la  Andreea Mohorea

Ingrediente:

1 ou
100 ml ulei
1\2 lingurita cu mustar
1\2 lingurita cu zeama de lamaie
sare
Mod de preparare :

Pentru a prepara aceasta maioneza rapida avem nevoie de un blender de mana .
Punem in paharul blender-ului ingredientele.Asezam blender-ul pe ou si incepem sa mixam pana ce obtinem consistenta dorita !
Si cam asta e tot.Se pastreaza la frigider !
  
Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

11 comentarii:

  1. Eu am facut o..de cand am aflat reteta sunt foarte bucuroasa sa fac salate cu maioneza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oul se pune cu albus? De asemanea se pune tot uleiul dintr-o data?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da totul odata se pun in pahar :*

      Ștergere
    2. se foloseste doar galbenusul. maioneza se incepe cu galbenus, mustar si sare. se poate pune un pic mai mult mustar (contine letcitina care leaga de fapt aceasta emulsie). uleiul se toarna putin cate putin, mai ales la inceput.
      zeama de lamaie nu este obligatorie, mai ales daca maioneza se foloseste la salate.
      de asemenea, se poate adauga un pic de apa rece, pentru a subtia maioneza. la sfarsit se poate adauga iaurt sau smantana respectiv usturoi.

      Ștergere
    3. gogu... se foloseste oul intreg si toate ingredientele odata! plus ca lamaia ajuta sa se lege mai bine nu lecitina din mustar! inceara si fara mustar ca tot iese! in bucataria spaniola se foloseste aceasta maioneza foarte frecvent! ei nici un stiu de maioneza de la noi, adica ce ai postat tu! e maioneza clásica romaneasca, aici e vorba de o maioneza rápida!

      Ștergere
  3. Stiam reteta asta, dar fara albus, iar secretul este sa misti usor blenderul pe fundul paharului si nu sa il ridici pe verticala, cel putin pana se incheaga. Am incercat si cu albus, dar s-a taiat. Se poate adauga ceapa sau usturoi (la maioneza pentru salata de vinete) sau iaurt ca sa fie mai light. De cand am gasit reteta prin modalitatea aceasta de preparare, doar asa fac maioneza. Pana atunci mi se parea o vesnicie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Per essere sicuri che venga bene, l'olio va messo a filo, cioè a poco a poco, e sale e succo di limone (e senape se piace) dopo, quando la maionese avrà già una buona consistenza.
    E se volete un'ottima salsa tonnee aggiungete tonno in scatola un'acciuga sott'olio e capperi ben lavati. Buon appetito

    RăspundețiȘtergere
  5. La mine merge cu oul intreg dar cred ca intra mai mult ulei. Tine mult si de blender. Nu conteaza cum il tii, conteaza puterea aparatului in sine.

    RăspundețiȘtergere
  6. stiam de la tv aceasta retesa si sunt foarte fericita ca am scapat de atata migala cu maioneza,eu pun oul intreg si iese f buna ,ia un pic de ulei mai mult chiar daca ai nevoie de mai putina maioneaza, dar sta la frigi ,nu-i nico pr imp este ca am scapat de ce era mai greu.va multumim pt retete,ne ajuta f mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Intreb ca o nepriceputa-oul,intreg sau numai galbenus,se fierbe?

    RăspundețiȘtergere
  8. Se poate pune 200g ulei, cu cat este ulei mai mult cu atat iese mai multa maioneza.Fac aceasta reteta de cand mi-am luat primul blender, adica de vreo 20 de ani.

    RăspundețiȘtergere